Loading...
Sensasi

Kemalangan Kumpulan Remaja Basikal..Polis Dedah Pengalaman Berhadapan Remaja² Tersebut !!!

Kemalangan Kumpulan Remaja Basikal..Polis Dedah Pengalaman Berhadapan Remaja² Tersebut !!! |Apa yang mampu kita hanya sedekahkan alfatihah buat mangsa, dan takziah buat keluarga mangsa.


Anak-anak ni bukan sekadar dari sekitar jay bee, malah dari plentong,pasir putih,masai,tampoi,kempas,skudai, tiram, kota pon ada, mereka berkumpulan datang ke jay bee bukan sekali dua Boleh dikatakan setiap hujung minggu.

Bukan kami pihak polis tak tegur atau larang, kami sentiasa menegur dan melarang menggunakan pembesar suara lagi dan ada juga diantara kami yang hilang kesabaran dengan membuang basikal tersebut kerana bukan dengki, tapi nak memberi peringatan agar mereka takut dan tidak mengulangi lagi.

Tapi sia-sia saja, kerana budak-budak ini telah terlalu bebas dari pengawasan ibu bapa,Erti kata dengan perkataan _*menganjing*_ adalah yang sesuai terhadap kami atas perbuatan mereka ini.

Bila kamu menghala ke lokasi mereka, mereka akan menjerit jerit dan mempermainan pihak polis dengan mengangkat basikal ke seberang jalan, begitulah kejadian yang selalunya.

Lokasi tempat bebudak ini bermain basikal bukan di *bahu jalan* tapi ditengah jalan biasanya di tempat yang meragut nyawa mereka iaitu di lingkaran dalam, di persimpangan restaurant yassin, sebelah hotel thistle, di jalan pengkalan rinting berhampiran angsana, dan banyak lagi, mereka suka bermain di tengah jalan tanpa menghirau langsung keselamatan.

95% basikal mereka adalah berjenis rendah, bertayar size kecil ,Teguran demi teguran malah tak dihiraukan langsung kata-kata kami Bila kejadian seumpama ini berlaku, siapakah yang *dipersalahkan..

Sudah tentu 50% kami pihak polis dipersalahkan kerana tidak mengambil tindakan sewajarnya, sedangkan di manakah peranan ibubapa /penjaga yang sepatutnya.

Anak anak yang sedang membesar memanglah ingin bebas dan berseronok sehinggakan sanggup menipu keluarga dengan berbagai janji dan alasan agar mereka dapat keluar sebegitu tapi kenapa sehingga berhari (ada yang keluar pagi ni dan balek pagi esok) dimanakah peranan ibubapa,Kebanyakannya budak2 ini berusia serendah 10 tahun hingga ke usia awal 20an.

Apa2 pon perkara telah berlaku, semoga tidak terjadi kepada kita dan yang lainnya yang masih berakal akan terajidi seumpama ini.Akhir kata marilah kita sedekahkan alfatihah buat mereka yg terkorban dan yg cedera agar semboh kembali…alfatihah. Kredit-EBerita

P.S. 1 – Tips Berguna Buat Si Mata Empat Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 2 – Kereta Masuk Air Banjir? Ikuti 3 TIPS Jimat Selamatkan RM3,000 Anda !!!
P.S. 3 – Inilah 7 Gambar RUPA SEBENAR Mak Lampir Yang Buat Ramai Lelaki TERPESONA !!!
P.S. 4 – Kehebatan TEKNOLOGI KETENTERAAN Kerajaan Melayu Melaka Yang Buat Kita Kata WOW !!!
P.S. 5 – Inilah 30 GAMBAR Barang Mangsa Penumpang MH370 Yang Telah DIJUMPAI..19# Paling MENGEJUTKAN !!!

The post Kemalangan Kumpulan Remaja Basikal..Polis Dedah Pengalaman Berhadapan Remaja² Tersebut !!! appeared first on KITA VIRAL.Sumber : 1Citemalaya>

About Admin

Loading...
Powered by Blogger.